Estofado de carne a la sidra

Estofado de carne a la sidra

 

Dušené hovězí na sidře

Máte-li po ruce lahev sidry, vyzkoušejte jednoduchý, ale chutný recept na dušené hovězí na sidře.

Co potřebujete?

·        

2 stonky zeleného celeru

·        

 2 mrkve,

·        

1 velká cibule nebo dvě střední

·        

 500 g hovězího masa („na guláš“),

·        

400 g drcených rajčat přírodních

·        

750 ml Sidry (eVinoteka.com)

·        

2 lžíce mouky

·        

sůl a čerstvě mletý černý pepř.

Příprava  (cca 2:30 hod)

Začněte zeleninou. Nakrájejte ji celer, mrkev a cibuli na hrubo a orestujte ji několik minut na olivovém oleji (například Arbequino z Toleda – eVinoteka.com)

Přidejte maso, dochutíte solí a pepřem, přidáme pár lžic mouky, promíchejte a přidejte 500 ml Sidry (zbývající ¼ litru jsou pro kuchaře za odměnu – tento princip přípravy jídla se vždy osvědčil a myslím, že nepotřebuje žádnou změnuJ).

Přidejte rajčata, zamíchejte a vařte na mírném ohni asi dvě hodiny. Pokud obsah hrnce příliš zhoustne, podlévejte Sidrou nebo vodou. Záleží na kuchaři a jeho zásobách, že….:-)

Když je maso zcela měkké, nastal čas k servírování

 

K jídlu můžete podávat brambory, těstoviny, salát nebo dobrou bagetu.

Kategorie článku: