Estofado de carne a la sidra
Dušené hovězí na sidře
Máte-li po ruce lahev sidry, vyzkoušejte jednoduchý, ale chutný recept na dušené hovězí na sidře.
Co potřebujete?
·
2 stonky zeleného celeru
·
2 mrkve,
·
1 velká cibule nebo dvě střední
·
500 g hovězího masa („na guláš“),
·
400 g drcených rajčat přírodních
·
750 ml Sidry (eVinoteka.com)
·
2 lžíce mouky
·
sůl a čerstvě mletý černý pepř.
Příprava (cca 2:30 hod)
Začněte zeleninou. Nakrájejte ji celer, mrkev a cibuli na hrubo a orestujte ji několik minut na olivovém oleji (například Arbequino z Toleda – eVinoteka.com)
Přidejte maso, dochutíte solí a pepřem, přidáme pár lžic mouky, promíchejte a přidejte 500 ml Sidry (zbývající ¼ litru jsou pro kuchaře za odměnu – tento princip přípravy jídla se vždy osvědčil a myslím, že nepotřebuje žádnou změnuJ).
Přidejte rajčata, zamíchejte a vařte na mírném ohni asi dvě hodiny. Pokud obsah hrnce příliš zhoustne, podlévejte Sidrou nebo vodou. Záleží na kuchaři a jeho zásobách, že….:-)
Když je maso zcela měkké, nastal čas k servírování
K jídlu můžete podávat brambory, těstoviny, salát nebo dobrou bagetu.