Plněné papriky z Riojy

Pokud ještě nemáte ujasněno, co k dnešnímu obědu, večeři a vůbec, zkuste plněné papriky z Riojy!!




Ingredience pro 4 porce
- 12. pečené červené papriky
- 200 gr. z mletého hovězího masa.
- 200 gr. mleté ho vepřového
- Česnek.
- Petržel.
- Cibule.
- 2 lžíce hladké mouky.
- Mléko.
- 2 vejce
- 1 sklenka bílého vína z evinoteka.com, například Carramimbre Verdejo 
- Muškátový oříšek.
- Rajčatová omáčka.
- Sůl
Jak postupovat
- Pro tento pokrm bude snažit používat takové červené papriky, které se vám při pečení nerozpadnou, ani když je oloupete (můžete také použít předpřipravené papriky z konzervy, ale to už není ono)..
- rukama pěkně rozhňácáme hovězí a vepřovou sekanou spolu s česnekem a petrželkou. Pokud už jste načali Carramimbre Verdejo, upijte před mixováním, jinak si uťapete skleničku!
- Nyní je čas pro vaši rozžhavenou pánev s kapkou oleje – osmahněte mleté masa a při míchání do něj vpravte pár lžic mouky a trochu mléka. A míchejte a míchejte…
- Když vám masa masa vychladne, naplňte tím papriky. Ideální je plnit je odříznutým širším koncem, ale pokud jste hraví, můžete zkusit i opačnou stranu. Takto naplněnou a uzavřenou papriku (pokud jste tradicionalisté, nechali jste si na širším plnicím konci takovou „paprikovou záklopku“, obalte v mouce a rozšlehaném vajíčku. To všechno dejte opět do rozpálené pánve, tentokrát ale olivovým olejem nešetřete! 
- Lehce osmažené papriky vyjměte, ale oleje se nezbavujte! Osmahněte v něm nasekanou cibuli do sklovita, pak přidejte nasekaný česnek, zaprašte několika lžícemi mouky a opět dřevěnou vařečkou pěkně pohoňte po pánvi! Poté přidejte sklenku bílého vína (pokud jste ho už nestačili vypít!!!), nasekanou petrželku, rajčatový protlak, vodu a nebo vývar a povařte dvacet minut.
- výborné omáčky máte ještě až moc, takže do kastrůlku s omáčkou vložte opět papriky a dalších dvacet minut za neustálé kontroly a míchání (lepí se, papriky jedny!!!) redukujte a redukujte.

A pak už jen nakrájejte chléb (tedy ten španělský, případně nějakou křupavou bagetku), naservírujte papriky a užijte si dobré chuti!

A doporučení: co by byly papriky z Riojy bez vína z Riojy??? Jako hovězí kuličky z koniny! Takže výběr skvělých vín z Riojy najdete opět na eVinoteka.com