Skvělý recept, který nezabere víc jak deset minut přípravy, 3/4 hodiny vaření, takže čekání na výsledek je celkem snesitelné:-)
Pro čtyři porce (záměrně neříkám pro čtyři strávníky..) si obstarejte:
1 kg vepřových žeber
¾ lžičky černého pepře
¾ lžičky tymiánu
¾ lžičky bazalky
¾ lžičky soli
3 podrcené stroužky česneku
⅓ šálku sojové omáčky
1 ¼ lžička olivového oleje
2 lžíce másla
¾ velká cibule, nakrájená na jemno
2 šálky hovězího vývaru
2 ¾ lžíce octa
⅓ šálku rajčatového protlaku
2 lžíce hnědého cukru
⅓ šálku brandy nebo whisky
Příprava
Rozpusťe máslo na pánvičce. Přidejte česnek, tymián, bazalku a cibuli a orestujeme. Když jsou cibule průhledná, přidáme hovězí vývar, ocet, rajčatový protlak a cukr.
Vařte po dobu patnácti minut na mírném ohni. Pak přidáme sójovou omáčku, alkohol a stále mícháte.
Naskládejte žebra do pekáčku a polijte je polovinou připravené omáčky. Pečte na 180 ⁰ C po dobu 45 minut.
Během pečení žebra polévejte zbytkem omáčky a mezitím si připravte dobré červené víno, například Carramimbre Roble
Dráždivě dobrá žebírka
Kategorie článku: